Orientační nabídka

Znak obce odkaz na titulní stránku

Kultura a památky Kraje Vysočina

Mobilní verze webu

Základní informace o projektu

 
 
 

logo

Název projektu: Cooking Together (Vaříme společně)
Příjemce grantu: Kraj Vysočina
Další příjemce grantu: Région Champagne-Ardene
Asociovaní partneři:

Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, příspěvková organizace

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod  

Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí 

Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč  

Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava

Program podpory: Erasmus+, Klíčová akce 2: Strategická partnerství
Typ projektu: neinvestiční
Termín realizace: 1. 9. 2014 - 31. 8. 2016
Pracovní jazyk: anglický jazyk
Cíl projektu:

- zlepšení kvality a vzdělávací nabídky v obou regionech prostřednictvím místních úřadů a škol

- rozvoj nových a inovativních přístupů

- podpora šíření osvědčených postupů ze zúčastněných škol

- výměna zkušeností v oblasti školství zaměřeného na gastro obory

Charakteristika projektu:

Vzhledem k tomu, že Francie patří ke špičce v oblasti pohostinství je projekt zaměřen na odborné vzdělávání v oblasti stravování. Oba partneři si uvědomují rostoucí zájem o stravování, gastro kulturu, místní jídla a místní produkty. Projekt není jen o vaření a jídle, ale hlavně o metodách používaných v cateringu, sdílení nápadů v oblasti školního stravování s využitím místních produktů a podpoře tradic prostřednictvím vzdělávání.

V rámci projektu proběhne 5 vzdělávacích aktivit (studijních cest) na téma vaření a 3 mezinárodní setkání (pracovní cesty) zaměřené na jednání s partnerem projektu a seznámení škol navzájem. 

Výstupy projektu:

Kuchařka, ve které budou metodicky zpracované (pracovní listy pro žáky a metodické pokyny pro učitele) místní recepty (3 z Kraje Vysočina a 3 z Champagne-Ardenne) složené z předkrmu, hlavního jídla a dezertu ve třech jazycích AJ, FJ a CJ.  

Slovník vybraných slov z "gastro terminologie" v AJ, FJ a CJ,který bude součástí kuchařky.  

Kontakt:

Hadravová Jana, Ing., MPA, vedoucí oddělení rozvoje vzdělávání OŠMS     

Lysová Klára, Mgr., oddělení mládeže a sportu OŠMS

 

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

Informace vyžadují kontrolu

Cesta: Titulní stránka > Kultura a památky > Kultura > Tradiční lidová kultura

Vyhledávání

nahoru

web & design , redakční systém | Přihlásit se | PC verze